asd2
Teknoloji

Apple’dan 3 Farklı Karma Gerçeklik Başlığı Modeli!

Teknoloji devi Apple 3 farklı karma gerçeklik başlığı için isim başvursunda bulundu. Modellerin Reality One, Reality Pro ve Reality Processor gibi isimler olacağı öğrenildi.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünü 2023’ün başlarında tanıtmasını bekleniyor. Şirket, sanal ve artırılmış gerçekliği birleştiren AR/VR gözlüğü için ticari marka başvuru sürecini başlattı.

Apple’ın AR/VR gözlük için Reality One veya Reality Pro isimlerini kullanacağının bir garantisi yok. Apple’ın bu alandaki ilk ürünü olacağından Reality One ismi mantıklı. 2000 dolarlık fiyat etiketiyle çıkması beklendiğinden üst düzey bir başlıkla karşılaşabiliriz; bu bağlamda Reality Pro ismi de kullanılabilir. Başlığın iki süper yüksek çözünürlüklü ekran ve çok sayıda kamera ve sensöre sahip olması bekleniyor.

Reality Processor ise gözlük için özel tasarlanmış Apple silicon işlemci olabilir. İşlemcinin 2022 MacBook Air modelindeki M2 çipe benzer olması bekleniyor. Ayrıca ilk nesil gözlüğün görüntüleme iletişim hattını yöneten özel bir yardımcı işlemciye sahip olacağı söyleniyor.

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu