Mart28 , 2024

    Soğanlı Botanik Park’ta Bisiklet Turu Yapın!

    İlgili Haberler

    Bursa’da Bir Tarih Yıkılıyor, Boyner’e Elveda Diyin

    Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi Projesi kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek...

    Bursaspor’da Kripto Para Yatırımında Lider

    Bursaspor, Aytemiz Alanyaspor karşısında aldığı galibiyetin ardından borsada güne...

    Anatolium’da Eğlence Devam Ediyor

    Bursa’lıların eğlence, alışveriş ve buluşma mekanı Anatolium Alışveriş Merkezi...

    Bursa’da gece hayatı bu hafta hareketli geçecek

    Gün geçtikçe pandeminin etkilerini attığımız şu günlerde Bursamızda gece...

    Bursalı Gençlerden Sosyal Medya’ya Yoğun İlgi

    Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle, 15-29 yaş arası gençlerin...

    Paylaş

    Tarihi kadar doğal yaşam alanlarıyla da ön plana çıkan Botanik Park, oldukça modern bir tesis yapısına sahiptir. Osmangazi ilçesindeki bilinen ismiyle Soğanlı  Botanik Parkı en güzel örneklerinden. Bildiğiniz üzere şehir hayatı yorgunluğunu atıp kafa dinlemek günümüz şartlarında büyük bir nimet haline geldi. Bursalıların ve Bursa’ya gelenlerin hafta sonu eğlenceli şeyler yapmak adına tercih ettikleri bir yer haine dönüşmüş. Belki biraz yürüyüş, belki spor ya da çocuklar için gerek eğitici gerek eğlenceli faaliyetler ile haşır neşir edilmesi gayesiyle gidiyorlar.

    1998 senesinde hizmete açılan Soğanlı Botanik Parkı’nda esasında çok uzun zamandan beridir hayvanat bahçesi yer alıyormuş. Doğal ortamlarından koparılarak kafeslere tıkılan hayvanlar zamanında oldukça tepki de çekmiş. 1991 senesinde artık görmezden gelinmeyerek Bursa Belediye tarafından yenilenerek hem en modern hem de hayvanlar için en sağlıklı şartlarda yeniden düzenlenerek baştan aşağı yenilenmiştir. 1999 senesine kadar süren çalışmalar neticesinde Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumları Birliği’nden danışmanlık alınarak her hayvan türünün ihtiyaçlarına uygun şekilde sosyalleşme imkanları sağlanmış ve Bursa Hayvanat Bahçesi 1999 yılında kapılarını açmış.

    Ülkemiz iklim koşullarında yetişmeyen bitki ve ağaçların barındığı bu park, 20 yıla yakındır kapılarını ziyaretçilerine açmaktadır. Yalnızca spor ve eğlence için değil aynı zamanda bitkisel araştırma ve bilimsel çalışmalara da açık bir park olup yerli ve yabancı tum herkesin dikkatini üzerine çekiyor. Toplamda 400 bin metrekarelik geniş alanı kapsayan Soğanlı Botanik Parkı’nda; 3 büyük gölet, su oyunları havuzu ve 2 adet çocuk oyun alanı mevcut. 12 kilometrelik yürüyüş yolu, 1 kilometrelik bisiklet yolu da botanik parkı sporseverlere sunduğu imkanlardan.

    150 çeşitte 8 bine yakın ağacın, 76 farklı çeşitte çalı türünün, çim, dam koruğu, kokulu ballıca, mayası lotu, kedi nanesi gibi 20 farklı çeşitte yer örtücü bitkinin ve 27 farklı türde 6 bin gülün bulunduğu parkta bahçeler de çeşitli temalara veya iklimlere göre düzenlenmiş durumda. Burada tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler, tuvaletler, pastane, bisiklet kiralayabileceğiniz bir bisiklet evi ile 17. ve 18. Yüzyıldaki Bursa konaklarının birer kopyasının bulunduğu Bursa Evleri Bölümü bulunuyor. 30 dakikalık bisiklet kiralama ücreti 5 olarak, 1 saatlik bisiklet kiralama fiyatı ise 10 TL olarak ücretlendirilmiştir.

    Kaçırmayın! Her sene gerçekleştirilen Uluslararası Lale Festivali nedeniyle 200-250 bin lale dikimi yapılmaktadır. Bu muhteşem görüntüyü kaçırmayın! Fotoğraf makinelerinizin ve telefonlarınızın şarjının eksiksiz olduğunu kontrol edin. Küçük bir tüyo otomobil girişi yasak ama otopark alanlarına ücretsiz park etme imkanı sağlanıyor.

    spot_img