asd2
ArabaTeknoloji

Dodge’un Elektirikli Modeli Charger Daytona SRT

İkonik Amerikan arabalarının en önemli temsilcilerinden olan Dodge Charger modelinin tamamen elektrikli bir versiyonu tanıtıldı. Bu elektrikli arabada egzoz sistemi bulunuyor.

Güçlü V-8 motorları ve hırıltılı egzozları olan Dodge’s Charger ve Challenger modelleri 2023’ten sonra yerlerini elektrikli modellere bırakacak gibi görünüyor.

Dodge, Amerikan arabalarının en önemli örneklerinden olan Dodge Charger modelinin tamamen elektrikli olan versiyonu Dodge Charger Daytona SRT “Banshee”’ın fotoğraflarını paylaştı. Yeni konsept model, 2024 yılında tanıtılacak olan “dünyanın ilk elektrikli muscle car” modeline ışık tutuyor. Charger Daytona’nın ön tarafında, Dodge’un R-Wing adını verdiği, ön ızgaradan kaputa doğru hava akışını sağlayan bir bölüm yer alıyor. Üretici böylelikle aracın daha aerodinamik olduğunu belirtiyor.

Merkezde konumlandırılmış olan Dodge’un 1962’den 1976’ya kadar markanın en güçlü modellerinde kullanıln “Fratzog” logosu ise bundan sonra markanın elektrikli modellerini süsleyecek. Arka bölüm ise bizlere direkt olarak 1966 Charger‘ı hatırlatıyor. Boydan boya uzanan LED stop lambalarının merkezinde yine Fratzog logosunu görmek mümkün.

Dodge, yeni elektrikli konsept modeli hakkında bazı teknik detayları da paylaştı. 800V’lik elektrik sistemi ve dört tekerlekten çekiş ile sunulacak. Elektrikli modelde ilk dikkat çeken şey eRupt adı verilen şanzıman oluyor. Elektromekanik vites geçişleri sağlayan çok hızlı bir şanzıman.

Charger Daytona ayrıca, daha fazla güç ve daha iyi bir kalkış için beygir gücü artışı sağlayan bir PowerShot moduna sahip olacak.

Dodge’nin yeni elektrikli araba modelinde sunduğu bir diğer özellik ise Fratzonic Chambered Exhaust adı verilen egzoz sistemi oldu. Güç aktarma organından çıkan doğal sesleri artırmak için ayar odaları ve bir amfiye sahip olan sistem, üretilen desibel açısından mevcut Hellcat modelleri ile aynı seviyede ses verecek

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu